Αρχική Εταιρία Υπηρεσίες Tα Νέα Μας SiteMap
Eπικοινωνία Ελληνικά English
Τα Προϊόντα μας
Πληροφορίες
Όροι χρήσεως - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Τρόποι Παραγγελίας
Στάδια παραγγελίας
Tρόποι Πληρωμής
Έξοδα Αποστολής

 
Τα spy phones
 

Το κινητό τηλέφωνο είναι από τις λίγες συσκευές που κουβαλάει ένας άνθρωπος καθημερινά επάνω του τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Είναι η προέκταση ενός διαφορετικού τρόπου επικοινωνίας των ανθρώπων και οι περισσότεροι το έχουμε συνέχεια πάνω μας ή είναι πολύ κοντά σε εμάς.

Αυτό είναι κάτι που εκμεταλλεύονται τα λεγόμενα spy phones.


Τα spy phones είναι κανονικά τηλέφωνα μόνο που έχουν κάποιες αλλαγές στο εσωτερικό της πλακέτας. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να κάνουν το spy phone να ενεργοποιηθεί από ένα άλλο κινητό τηλέφωνο και να λειτουργήσει σαν κοριός με αποτέλεσμα να ακούμε τις συνομιλίες που γίνονται εκεί που είναι τοποθετημένο.

Αυτό που κάνει το spy phone ξεχωριστό είναι ότι το τηλέφωνο μπορεί να δείχνει κλειστό (απενεργοποιημένο) και με μία κλήση από το το τηλέφωνο-ενεργοποίησης να ενεργοποιήσει τον κοριό χωρίς ο κάτοχος του spy phone να το αντιληφθεί. Το spy phone ενεργοποιείται από ένα τηλέφωνο της επιλογής μας. Καταχωρούμε μέσα στο spy-phone το αριθμό του κινητού τηλέφωνου μέσω του οποίου μόλις δεχτεί κλήση θα λειτουργήσει σαν κοριός.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές των spy phones. Υπάρχουν τηλέφωνα τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν και να δείχνουν κανονικά τον παροχέα στην οθόνη ενώ έχει ενεργοποιηθεί ο κοριός. Υπάρχουν τηλέφωνα που είναι απλά κοριοί χωρίς να λειτουργούν σαν κανονικά. Υπάρχουν και φυσικά αυτά που τα λειτουργεί ο χρήστης κανονικά κι ανα πάσα στιγμή μπορεί αυτός που έχει δώσει το spy phone σε αυτόν τον κάτοχο να το ενεργοποιήσει, είτε είναι κλειστό είτε ανοιχτό και να ακούει όλες τις συζητήσεις.

Οι εταιρίες που κάνουν την μετατροπή ενός τηλεφώνου σε spy phone δεν επεμβαίνουν στις προδιαγραφές του τηλεφώνου όπως αναφέρουν οι κατασκευάστριες εταιρίες (εκπομπή sar, calibration ακουστικού και mic) και αυτό τα κάνει στις περισσότερες χώρες του κόσμου να θεωρούνται νόμιμα. Ο τρόπος που θα το χρησιμοποιήσει όμως ο καθένας τείνει να κάνει την όλη διαδικασία παράνομη.

Υπάρχουν όμως spy-phones που αλλάζουν τα μικρόφωνα και τα ρυθμίζουν με ειδικά προγράμματα calibration για να είναι υπερευαισθητα και να πιάνουν όσο το δυνατόν περισσότερους και πιο απομακρυσμένους ήχους.

Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα το μοντέλο που θέλουμε και τις δυνατότητες που έχει σαν τηλέφωνο-κοριός. Ξεκινάνε από 150 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 2000 ευρώ ανάλογα με τις δυνατότητες που προσφέρει και πόσο καινούργιο μοντέλο είναι. Αυτό που περιορίζει το spy-phone είναι ότι ΔΕΝ μπορεί να παρακολουθήσει συνομιλίες μέσω του κινητού τηλεφώνου για τον απλό λόγο ότι την ώρα που ενεργοποιείται ο κοριός η γραμμή είναι κατηλλημένη από το τηλέφωνο ενεργοποίησης.

Τα spy-phones εξωτερικά δεν διαφέρουν από τα άλλα μοντέλα. Συνήθως χρησιμοποιούν σαν spy-phones τα best seller τηλέφωνα που κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά και δεν αποσπάνε την προσοχή. Η εξέλιξη τους όμως δεν σταματάει εδώ. Ήδη έχουν κατασκευαστεί spy-phones που θα μπορούν να στέλνουν και δεδομένα μέσω της cameras που διαθέτουν εκμεταλλεύοντας τις δυνατότητες που προσφέρουν τα νέα δίκτυα 3g. Κι επέται συνέχεια...

πηγή:telecom news

Επιστροφή
Καλάθι Αγορών
Άδειο καλάθι
0,000€ 
Προσφορές
Νέα Προϊόντα