Αρχική Εταιρία Υπηρεσίες Tα Νέα Μας SiteMap
Eπικοινωνία Ελληνικά English
Τα Προϊόντα μας
Πληροφορίες
Όροι χρήσεως - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
Τρόποι Παραγγελίας
Στάδια παραγγελίας
Tρόποι Πληρωμής
Έξοδα Αποστολής

 
Χρήσιμες συμβουλές για την φόρτιση μπαταριών μολύβδου
 

 

 ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο κανόνας λέει ότι η μπαταρία που θα προμηθευτούμε θα πρέπει να έχει την διπλάσια χωρητικότητα από αυτή που υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε ώστε κατά την χρήση να μη εξαντλούνται οι μπαταρίες. Για παράδειγμα αν μία εφαρμογή χρειάζεται 200 Watt φορτίο για 4 ώρες χωρίς φόρτιση η μπαταρία που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί θα υπολογισθεί ως εξής:

 Στα 200 Watts ο μεταλλάκτης θα τραβήξει 20 Amps από την μπαταρία ανά ώρα, πολλαπλασιαζόμενο με 4 ώρες μας δίνει 80 AH. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι η σωστή μπαταρία πρέπει να είναι 160 AH. Μπορεί αυτό να ακούγεται υπερβολικό για ορισμένες εφαρμογές αλλά είναι ο χρυσός κανόνας. Μετά ανάλογα με τις τεχνικές προδιαγραφές τις συγκεκριμένης χρήσης μπορούμε να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ζητούμενη χωρητικότητα.ΦΟΡΤΙΣΗ


Μία άλλη μπαταρία 12 Volt που έχει χρησιμοποιηθεί στα όρια των δυνατοτήτων της θα δείχνει 10.5 Volts. Σε αυτή την κατάσταση το  αλάρμ του μεταλλάκτη θα αρχίσει να κτυπά υποδεικνύοντας στον χρήστη να προβεί σε άμεση φόρτιση της μπαταρίας.


Μία καλά φορτισμένη 12 Volt μπαταρία θα δείχνει στο βολτόμετρο 12.8 Volts όταν είναι σε κατάσταση ηρεμίας  (μη συνδεδεμένη).

Αν και οι μεταλλάκτες σταματούν να λειτουργούν γύρω στα 9 Volts μη φόρτιση της μπαταρίας ή συνέχιση της λειτουργίας της μπορεί να την καταστρέψει οριστικά.


ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΙΣΗ

Όταν φορτίζονται μπαταρίες μολύβδου εκλύονται αέρια τα οποία θα πρέπει να μπορούν να διαφεύγουν ελεύθερα στην

ατμόσφαιρα και να μη συσσωρεύονται σε κλειστούς χώρους. Όσο πιο γρήγορη είναι η φόρτιση και κατ’ επέκταση το ρεύμα

φόρτισης υψηλό, τόσο περισσότερα αέρια εκλύονται. Τα αέρια αυτά αν μαζευτούν πολλά σε κλειστό χώρο μπορεί να προκαλέσουν έκρηξη.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΦΟΡΤΙΣΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΤΥΠΟΥ GEL

Η κατασκευή αυτών των μπαταριών είναι τέτοια που έχουν μικρότερες ανοχές στην φόρτιση. Για τον λόγο αυτό πρέπει να χρησιμοποιούνται ειδικοί φορτιστές και να ακολουθούνται οι οδηγίες φόρτισης του κατασκευαστή. Μη συμμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή της μπαταρίας.

 

Επιστροφή
Καλάθι Αγορών
Άδειο καλάθι
0,000€ 
Προσφορές
Νέα Προϊόντα